Gembira itu kita yang cipta. Bergembiralah!

Friday, December 18, 2009

:: Mentality ::

Gmbr Ehsan dari sini.

Nak drag dari kebengangan yg tak lepas lagi ni akibat dari perlawanan akhir Malaysia menentang Vietnam smlm kol 6 ptg kat sumer tibi di seluruh Malaysia termasuklah Ulu Tembeling, Gua Niah, Banjaran Titiwangsa, Hulu Langat, Sg. Petani, Kg. Boyan di KL sekali pon.

Sy geram dan semestinya bengang ngn segelintir manusia yg menetap dan lahir di bumi merdeka nih masih lagi nk banggakan negara lain sedangkan negara sendiri dah secara rasminya dinobatkan sebagai pemenang pingat emas di Laos utk Sukan SEA kali ni.. Ape lah susahnya kite berbangga dari nk dibandingkan usaha pemain2 kita kat sane yg hempas pulas nk NAIKKAN nama negara. Itu la point sy sbnrnya. Mmg byk lagi perlu diperbaiki oleh skuad kita, tp usaha diorg membawa nama MALAYSIA tuh yg patut kita banggakan. Kalau andai kate kemungkinan kebarangkalian skuad kita kalah lawan smlm, SY TETAP BANGGA UNTUK MALAYSIA. Lantak matilah korang nk bangge kan sukan bola sepak luar negara. Itu hak masing2. At least diorg bagus mencuba dan cuba tuk setaraf dgn yg terbaik. Semangat tuh yg kita mahukan.

Sama mcm sy post kat fesbuk sy..
"Klu ko menang men konda kondi kat chelsea pon aku da bangga da sbb ko bawak nama MALAYSIA walaupon sbnrnya anak sedara aku umor 7 thn aku lagi terer main dari ko. Itu lah maksud aku sbnrnye! Bodo giler ko ni! Jerk!!!!"

Apelah salahnya berasa bersyukur dgn apa yg kita dah nikmati skrg. Jgn bandingkan sesuatu yg bukan setanding. Contohnya bandingkan pokok kelapa dengan pokok cili yg korang tanam kat blkg umah wat kebun secara kecil kecilan.. Tak ke mcm mangang! U are just meant for loser!

Dan kan bagus klu sekiranya segelintir manusia gua ni BERPIKIR dulu sblm berkata2. Kan itu lebih baik. Jujurnya sy bleh kate, sy bukan peminat bola tapi sy rase malu bile ada segelintir org2 gua mcm ni xsedar asal usul. Malaysia takkan berasa LOSER kalau takde org LOSER mcm org2 gua ni. Malu lah *_*

Sy mengingatkan diri sy juga sbb sy berpegang pada dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung. Walaupun sy tak extreme pada politik di Malaysia tapi matlamat mereke tetap sama menjunjung nama Malaysia. Merdekalah kita sumer dari otak yg sempit mcm tak blaja ABC dan banggelah dgn ape yg nenek moyang kita dah bagi kat kita ini. SY BANGGA SY ANAK MALAYSIA!!! Sekian saja celoteh marah sy. Maaf!

*Inirintihanperasaanakuklukorangxpuasatibolehlblahdariblognih*


1 comment:

  1. tahniah Malaysia!! hati-hati jangan tercedera semasa bermain bola sepak - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

    ReplyDelete

Dia post, kita tengoklah. Karang merajuk..